De soort van yoga die ik geef is gebaseerd op Yin Yoga. Hierin worden de poses of houdingen voor een langere tijd aangehouden waardoor we tijd hebben om dieper in deze pose weg te zakken en nog steeds bewust onze grenzen te bewaken. Dit is geen soort van les waar je  jezelf in het zweet gaat werken, tenzij het hartje zomer is.

Daarnaast zijn de sessies die ik geef beïnvloed door de stand van de maan, human design, oosterse kennis, en inspiratie die op dat moment bij mij binnenkomt. Mijn lessen zijn iedere keer een beetje anders, omdat ieder moment ook anders aanvoelt.

Op het einde van de lessen volgt vaak een begeleide meditatie geïnspireerd door Yoga Nidra practices. Dit wordt wel eens de yoga slaap genoemd, dus het is niet erg als je denkt dat je in slaap bent gevallen, dat gebeurd wel eens vaker. Hoe mooi is het dat je jezelf zo diep in ontspanning kan laten gaan en jezelf die rust gunt.

Voor de liefhebbers is er ook een kaartje dat je mag trekken met boodschap. Wat resoneert neem je mee, wat niet resoneert laat je van je afglijden.

 

Maandag avonden in zaal de Herner Hoeselt

Yin Yoga op maandagavonden 20u-21u.
Adres: Hernerweg 135 3730 Hoeselt.

Huidige lessen worden gecommuniceerd op de Home pagina en via facebook.

Ochtend yoga bij Kristel Naturel in Grote-Spouwen Bilzen

Maandelijks zullen er in de workshop van Kristel ook yoga sessies gegeven worden op voormiddagen. Ook deze zullen aangekondigd worden op de home pagina en facebook.

 

Wat kan je verwachten bij een yogales?

Niets moet, veel mag. Ik geef instructies hoe je in de poses kan gaan zitten of liggen, en jij hebt nog steeds alle keuze hoe jij dat specifiek invult. Jij voelt je lichaam het beste aan, en daar vertrekken we dan ook vanuit.

We passen alle poses aan, aan wat voor jouw lichaam werkt.

Het maakt niet uit hoe lenig of niet je bent, je wordt er net leniger door.

We leren steeds meer en meer ons eigen lichaam beter kennen door tijdens momenten zoals yogalessen te luisteren naar ons eigen lichaam.

Maak je geen zorgen als je eens moet hoesten of diep zucht tijdens de les. We proberen geen luide geluiden te maken maar dit kan er echt wel door. In het algemeen houden we rekening met de hele groep

Wat heb je nodig?

  • Kleding waar je heel soepel in kan bewegen
  • yogamat,
  • kussentjes
  • dekentje uit fleece of katoen
  • Als je besluit vaker te komen: yogabolster, yogablokjes, yogariem
    De eerste lessen kan ik deze voor jou voorzien.